Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / TeSzedd: a KDNP is csatlakozott az akcióhoz
2024. ápr. 29. hétfő | Keszthely
TeSzedd: a KDNP is csatlakozott az akcióhoz
Kereszténydemokrata Néppárt is csatlakozott a TeSzedd! szemétszedési mozgalomhoz. Keszthelyen a kutyás strandhoz vezető utat tisztították meg. A KDNP fontosnak tartja a környezet, a teremtett világ védelmét.

A kutyás strandra vezető úton szedték a szemetet. Csomagoló anyagok, PET palack, sörösdoboz – mindegyikből bőven akadt a területen. A Kereszténydemokrata Néppárt akcióján a párt országgyűlési képviselője, Vejkey Imre is részt vett: „Mi kereszténydemokraták fontosnak tartjuk a teremtett világ védelmét, ezért csatlakozunk a Tiszta Magyarországért Programhoz, ahhoz a programhoz, melyben ha látunk szemetet valahol, összegyűjtjük, összeszedjük, mert a szemétnek a tárolóban van a helye és nem az erdőben, nem az utcán, mint ahogy ezt most itt is láthattuk.”

Manninger Jenő polgármester - akit polgármesterjelöltként a KDNP helyi csoportja is támogat - a szervezet vezetése, képviselőjelöltek és szimpatizánsok is gumikesztyűt húztak. Bánhegyi Renátának ez volt a harmadik szemétgyűjtése az elmúlt hetekben. 

„Úgy gondolom, hogy ez nagyon fontos a város szempontjából, mert hiába van az, hogy a köztisztaságot megpróbálják központilag fenntartani, de vannak olyan területek, ahol nem lehet máshogy megoldani ezeket a dolgokat, csak tényleg úgy, ha oda megyünk, lehajolunk azért a sörös dobozért, vagy műanyag palackért” - nyilatkozta a Fidesz-KDNP képviselőjelöltje. 

A képviselőjelöltek úgy látják, szerencsés helyzet, hogy több állami kezdeményezésű szemétszedés van. Így mindenkinek egyre több lehetősége van, hogy megtisztítsa környezetét. 

„Én biztatok mindenkit arra – legyen az civil szervezet, család, magánszemély – hogy minden ilyen akcióban vegyen részt és jelöljön ki egy területet, szedje ott össze a hulladékot, mert muszáj, hogy tiszta és egészséges legyen a környezetünk” - mondta Sáringer-Kenyeres Marcell, a Fidesz-KDNP képviselőjelöltje. 

A szemétszedők úgy látják, a környezet megtisztítása mellett az ilyen akciók példaként is szolgálnak, hogy tisztaságnak, rendnek kell lenni, nem csak otthonunkban, hanem közös tereinkben, erdeinkben is. Az összegyűjtött hulladékot a HUSZ Kft szállította el. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2024. ápr. 23. kedd 19:15 | Keszthely
A Keszthelyi képviselőtestest tagjai és önkormányzat dolgozói is részt vettek az idei TeSzedd akcióban.
| 2024. ápr. 2. kedd 19:15 |
A programra a szelektalok.hu oldalon lehet regisztrálni április 15-ig.
| 2023. ápr. 25. kedd 19:58 | Alsópáhok
Alsópáhok is csatlakozott a Te Szedd elnevezésű országos szemétszedő akcióhoz.
| 2021. okt. 26. kedd 16:13 | Keszthely
Három helyszínen szedték a szemetet a Városukért tenni akarók Egyesületének tagjai.
| 2019. már. 21. csütörtök 15:16 | Keszthely
Az Asbóth, a VSZK és a Közgazdasági Szakgimnázium diákjai és igazgatói együtt gyűjtötték a hulladékot.
X. évfolyam 9. szám
Megjelenés: 2024. május 10.
06:00
Savaria Filmfesztivál
06:51
KREA TV
07:48
Göcsej filmfesztivál
08:00
08:30
Határtalan
09:00
Savaria Filmfesztivál
09:51
KREA TV
10:48
Göcsej filmfesztivál
11:00
11:30
Határtalan
12:00
Képújság
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.