Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Újra Családbarát szolgáltatóhely lett a Balatoni Múzeum
2024. feb. 1. csütörtök | Keszthely
Újra Családbarát szolgáltatóhely lett a Balatoni Múzeum
Másodszor kapta meg a Családbarát szolgáltatóhely védjegyet a Balatoni Múzeum a Családbarát Magyarország Központtól. Az intézmény évek óta különös gondot fordít arra, hogy a kiállításokkal és programokkal minden korosztályt kiszolgáljon. A titulust legutóbb két éve ítélték oda nekik.

Már fel is került a védjegyet igazoló tábla a múzeum bejáratához. A Családbarát szolgáltatóhely címmel azokat az intézményeket tüntetik ki, amelyek különös figyelmet fordítanak arra, hogy a családok jól és biztonságosan érezzék magukat a látogatás alkalmával. Ehhez több szempontnak is meg kell felelni. Fontos például az akadálymentesítés. Ehhez itt már korábban megépült az emelőlift, hogy a babakocsikkal is könnyebb lehessen a közlekedés.

„Büszkék vagyunk rá, hogy meg tudtunk ismét felelni a kritériumoknak, de ez azt jelenti, hogy tartanunk kell ezt a szintet. Mindig oda kell figyelnünk kell arra, hogy a magunknak is elvárt követelményeknek is meg tudjunk felelni. De ez már szerintem bent van a tudatunkban, tehát az időszaki kiállításokat úgy alakítjuk ki, hogy a legkisebbekre is odafigyeljünk.” - mondta el Németh Péter igazgató.

A balesetek elkerülésére matricákat ragasztottak az üvegfelületekre. Több helyen alakítottak ki játszósarkokat, ahol a legkisebbek is jól érezhetik magukat, amíg a felnőttek elidőznek a tárlatoknál. A kismamák kényelme érdekében szoptatósarok is rendelkezésre áll. A tavaly átadott játszótér nagyon népszerű, mely ugyancsak vonzza a gyermekeket. Ez is hozzájárult ahhoz, hogy ismét megkaphatták a díjat. A múzeumpedagógiai foglalkozások és a családi napok mind-mind azt a célt szolgálják, hogy minden korosztály találhasson magának megfelelő elfoglaltságot, miközben új ismereteket szerezhetnek.

„A látogatóink létszámából tekintve, úgy körülbelül 1200 család fordul meg évente és ezek azok a családok, akik belépőjegyet vesznek. Ebben nincs benne azok, akik a családi napjainkon vesznek részt különböző programjainkon. Az egész évet tekintve ugye különböző időszakokban jelentősebb a családoknak a száma. A különböző oktatási szünetekben látványosan megemelkedik a múzeumot látogató családok száma.” - emelte ki az igazgató.

A védjegyet a Családbarát Magyarország Központtól igényelhetik a szolgáltatók. A címet a tanúsítványon jelölt dátumtól számított két évig jogosultak használni a szervezetek.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

| 2024. máj. 15. szerda 19:15 | Keszthely
Az épület, a benn tartózkodók és az itt tárolt műtárgyak védelme miatt kiemelt fontosságú a fejlesztés.
| 2024. ápr. 22. hétfő 19:15 | Keszthely
Emléktárlatot és vándorkiállítást nyitottak a Balatoni Múzeumban.
| 2024. már. 15. péntek 19:15 | Keszthely
A hagyományoknak megfelelően az ünneplő tömeg a Fő térről vonult a Balatoni Múzeumhoz.
| 2024. már. 15. péntek 19:15 | Keszthely
Családi nappal emlékeztek az 1848-49-es forradalom és szabadságharc hőseire a Balatoni Múzeumban.
| 2024. feb. 23. péntek 19:15 | Keszthely
Új kamarakiállítás várja az érdeklődőket a Balatoni Múzeumban.
X. évfolyam 9. szám
Megjelenés: 2024. május 10.
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.