Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Gazdaság / Átadták a Magyarok kenyere zalai adományleveleit
2023. dec. 6. szerda | Keszthely
Átadták a Magyarok kenyere zalai adományleveleit
Keszthelyen tartották a Magyarok kenyere – 15 millió búzaszem program záró eseményét. A kezdeményezés a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a MAGOSZ közös projektje. A Karmelita Bazilikában köszönetet mondtak a gazdáknak, és átadták a kedvezményezetteknek az adományt jelképező egy kiló lisztet.

A program évről évre egyre népszerűbb, az első évhez képest ma már százszorosára nőtt a beadott búzamennyiség. A gazdák a legnehezebb években sem feledkeztek meg a rászorulókról, így az évek során töretlen volt az adományozási kedv. A zalai gazdák is szívesen csatlakoztak a NAK és a MAGOSZ kezdeményezéséhez, sokan a gyűjtőpontok működtetését is vállalják.

„Felelősséggel tartozunk a rászorulókért, és ezt a felelősségtudatunkat így tudjuk a legjobban kifejezni mi gazdák, hogyha felajánlunk ebben a programban gabonát. Ezzel meg tudjuk mutatni, hogy akik valóban rászorulnak, azoknak mi szívesen adunk. Mindenki annak megfelelően, amilyen lehetősége adódik erre.” - mondta egy adományozó gazda, Fejér Dávid.

Az ünnepségen elhangzott, az elmúlt években gazdatársadalom kovácsolódott hazánkban, akik szívesen segítenek. A gazdálkodók erőn felüli munkát végeznek, és adományukkal önzetlenségüket bizonyítják. Süle Katalin, a NAK alelnöke arról beszélt, a Magyarok kenyere – 15 millió búzaszem program az összetartozást, a Kárpát-medencei összmagyarság részvételét és együtt gondolkodását jelképezi.

„Minden évben egyre többen hallják meg a hívó szót, amit a program jelent, és minden évben egyre többen csatlakoznak és adakoznak a rászoruló gyermekek részére. Határainkon innen is, és határainkon túlra is juttatunk el a zalai adományokból. Ezt ezúton is szeretném megköszönni minden gazdálkodónak.” - tájékoztatptt Süle Katalin, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara alelnöke.

Hazánkban mindig kiemelt helyet foglalt el a mezőgazdaság, az ország 80%-a termőföld. Különösen igaz ez Keszthelyre, ahol a Georgikon, Európa első agrár felsőoktatási intézménye működik. A Magyarok kenyere programban 100 ezer rászorulónak biztosítják az egész éves lisztmennyiségét Kárpát-medence szerte. Az átadón kiemelték, minden egyes búzaszem azokhoz jut el, akiknek a gazdák szánták.

„Van, ahol lekváros buktát sütnek belőle, van ahol kakaós csigát, kenyeret sütnek belőle, tésztát sütnek belőle, és nagyon fontos, hogy ezeknek az embereknek egész évben tudunk segíteni. A program már kiegészült az idei évben már zöldség adományozással is, gyümölcsöt, zöldséget gyűjtünk, tartós élelmiszert gyűjtünk szintén itt Zala megyében is, az egész Kárpát-medencében is a rászorulóknak az egész éves mennyiséget tudjuk biztosítani, azt gondolom, hogy ez egy hatalmas eredmény.” - emelte ki Cseh Tibor András, a MAGOSZ főtitkára.

Az ünnepségen műsort adtak a zalaapáti óvodások. Dóra Áron etnográfus egy történetet mesélt el, Gáspár Cintia, a Mindszenty József Általános Iskola és Gimnázium tanulója pedig énekkel örvendeztette meg a résztvevőket. Ezt követően adták át az adományozó okleveleket és az egy kiló lisztet a szervezetek képviselőinek. Külön köszönetet mondtak a zalai malomnak, amely a somogyi és a vasi gabonát is megőrölte.

Regman Karola - Keszthelyi TV

| 2023. júl. 27. csütörtök 16:29 | Zalaszentgrót
Az összetartozást jelképezi a nem mindennapi összefogás.
| 2022. aug. 22. hétfő 18:49 | Keszthely
A jótékonysági programról a Szent István napi ünnepségen Süle Katalin beszélt Keszthelyen.
| 2022. júl. 28. csütörtök 16:23 | Zalaszentgrót
A gazdasági nehézségek és az aszályos időjárás ellenére is bizakodóak a szervezők.
| 2021. nov. 3. szerda 16:52 | Zala megye
A 11 évvel ezelőtt indult kezdeményezésen idén rekordmennyiségű gabona gyűlt össze.
| 2021. aug. 20. péntek 18:35 | Keszthely
A zalaiak is évről évre több tonnával tudnak hozzájárulni a 15 millió búzaszem jótékonysági programhoz.
X. évfolyam 9. szám
Megjelenés: 2024. május 10.
21:00
Szignatúra
21:30
22:00
KREA TV
22:13
Savaria Filmfesztivál
23:00
Ludovika TV
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.