Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Remekelnek a vajdások
2023. dec. 13. szerda | Keszthely
Remekelnek a vajdások
Sorra jól szerepelnek a vajdás diákok az országos és nemzetközi megmérettetéseken. Ebben a hónapban magyar, fizika és sportversenyeken is a legjobbak között végeztek a tanulók. A gimnázium célja, hogy minél jobban felkészítse a továbbtanulásra a fiatalokat, a versenyeredmények pedig egyfajta visszaigazolást is jelentenek.

A feladatokról mesélnek egymásnak a Vajda János Gimnázium tanulói. A Bolyai Anyanyelvi Csapatverseny országos döntőjében a 7. évfolyamosok és a 9. évfolyamosok is az előkelő negyedik helyet szerezték meg saját kategóriájukban. A Zöngés-Zöngétlen csapatban Jenet Emese, Szulkovszky Zsófia és Weinhardt Anna volt. A Demokrácia összeállításban Kiss Veronika, Tóth Nóra Amira, Fülöp Éva és Szaszkó Szófia szerepeltek. A lányok rengeteget készültek a megmérettetésre, amelynek meg is lett az eredménye.

„Szeptember óta készülünk igazából a versenyre. Elég sok munka van mögötte én azt hiszem és úgy gondolom, hogy meg is lett az eredménye. Bár a versenyre gyakorlatilag mind a négyen lebetegedtünk, de szerintem így is elég jó eredmény lett az országos negyedik és jövőre újra meg fogjuk próbálni.”

Nett Vivien ebben az évben is számos sikert ért el úszásban. Közönségszavazáson elnyerte a Zala vármegye év női sportolója címet, a Köznevelésért Felelős Államtitkárságtól pedig Magyarország tehetsége kitüntetést kapott. Országos és Európa-bajnokságokon is többször állhatott fel a dobogóra. A korfui versenyen is szép eredményt ért el.

„Előtte volt egy kemény edzőtábor. Ott pedig 9. lettem 7,5 km-en. Utána most volt decemberben a rövidpályás országos bajnokság. Ott lett egy aranyérmem 1500 méteren és egy ezüstérmem 800 méteren.”

A természettudományok terén is jeleskednek a diákok. Nem kis eredmény, hogy a Fizika Világbajnokságnak is nevezett Ifjú Fizikusok Nemzetközi Versenyének első elődöntőjén továbbjutott egy vajdás, Alexandrova Angelina.

„Az elődöntőn egy feladatot kellett, egy esszét megírni, nyolcoldalasat. Sok idő volt, meg irodalom tartalomjegyzéket kell keresni, de túl vagyok rajta.”

A természettudományos labor nagyon sokat jelent, hogy kellőképpen fel tudják készíteni a diákokat akár az érettségire, akár versenyekre. Különórákon is foglalkoznak a tanulókkal esetenként. A gimnazisták mellett általános iskolásoknak is biztosítanak lehetőséget a kísérletezésre. 

„Nagyon nagy örömünkre szolgál, hogy a 2013-as évben az Öveges pályázatból berendezett laborunkba az idén egy újabb fejlesztési fázis következik be. A tavasszal sikerült csatlakoznunk a Sellye János Diáklabor pályázathoz és mintegy 26 millió forintos támogatást nyertünk el. Úgyhogy a laborunkba további eszközfejlesztésre kerül sor.” - mondta el Varga Sz. Gábor igazgató.

A laborba különböző demonstrációs készletek érkeznek. Így az intézmény be tudja tölteni azt a szerepét, amit szántak neki: hogy térségi természettudományi oktatási központ legyen.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

 

| 2024. ápr. 18. csütörtök 19:15 | Keszthely
Az Irinyi János Kémiaverseny és a Semmelweis Egészségverseny országos döntőjében is jól szerepeltek a diákok.
| 2023. nov. 22. szerda 14:56 | Keszthely
Az esemény célja, hogy a munka világának minél szélesebb skálájával ismerkedjenek meg a diákok.
| 2023. szep. 20. szerda 15:17 | Keszthely
A diákoknak számos nem mindennapi esettel kellett szembenézniük, 91%-os teljesítményt nyújtottak.
| 2023. szep. 14. csütörtök 16:55 | Keszthely
A Vajda János Gimnázium minden évben megtartja a közösségépítő rendezvényét.
| 2023. aug. 30. szerda 15:31 | Keszthely
A szervezőknek az volt a célja, hogy megismertessék a várost, az iskolát az új tanuló.
X. évfolyam 9. szám
Megjelenés: 2024. május 10.
00:00
Képújság
06:00
Savaria Filmfesztivál
06:51
KREA TV
07:48
Göcsej filmfesztivál
08:00
08:30
Határtalan
09:00
Savaria Filmfesztivál
09:51
KREA TV
10:48
Göcsej filmfesztivál
11:00
11:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.