Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Színes / Zajlanak a Vajda Napok
2023. szep. 14. csütörtök | Keszthely
Zajlanak a Vajda Napok
Zajlanak a Vajda Napok. A Vajda János Gimnázium minden évben megtartja a közösségépítő rendezvényét, melynek különlegessége, hogy a diákok szervezik egymásnak a programokat. Játékos vetélkedők, focikupa, osztályműsorok és gólyaavatás is szerepel az események között, mely péntekig tart.

3 perc alatt minél több ruhadarabot kellett osztályonként egy emberre ráadni az 5 perc alatt begyűjtött darabokból. Pólók, topok, pulóverek tömkelegét aggatták társaikra a fiatalok. Az izgalmas feladatot mindenki örömmel teljesítette. A végeredményt a színpadon kellett bemutatniuk, majd egyesével levetniük. Az nyerte meg ezt a kört, aki a legtöbb anyagot tudta magán viselni. Ilyen és ehhez hasonló vetélkedőket találtak ki a szervezők, akik idén a 12.b osztály tanulói voltak. Nyáron és az elmúlt héten is folyamatosan tevékenykedtek, hogy minél gördülékenyebben menjen minden.

„Minden osztály ilyenkor ugye kitalál a maga Vajda Napjához egy témát. Mi is próbáltunk ehhez, ugye a Vajda Games-hez valamilyen játékalapú, akár valóságos, akár virtuális játékokhoz hűek lenni ehhez a témához. És ilyen feladatokat létrehozni. De hát persze elkalandozunk és próbálunk jópofa egyéb dolgokat is létrehozni.” - mondta el Galambos Péter a szervezők nevében.

Az osztályok kincskeresésen is részt vettek, ehhez különböző helyszíneken kellett megtalálniuk a következő nyomot. Ételkóstolásra is lehetett jelentkezni, ahol bekötött szemmel a csokik márkáját találták ki a diákok. Az iskolán kívül is voltak megmérettetések, meg kellett keresniük a járókelők közül a legmagasabb embert. Az egyik legnagyobb sikere a Barbie-beöltözős versenynek volt. Minden osztályból a népszerű játékbaba egyik figuráját mutatták be a színpadon. A Vajda Napok programja az elsősöknek is jó alkalom arra, hogy még jobban megismerjék egymást, pénteken az ő avatójuk is szerepel az ütemtervben.

„Nagyon jól érzem magam elsős gólyaként. Szerintem nagyon kreatív feladatokat választottak nekünk a végzősök. Nagyon élveztem minden feladatot, megpróbáltam a legjobban megcsinálni, nagyon élvezem.” - fogalmazott Czémán Dávid elsős.

A 36. Vajda Napok elérte a célját: jó hangulattal kezdeni az iskolát, összekovácsolni a diákokat és a tanárokat. Különlegessége, hogy minden évben a tanulók szervezik meg egymásnak, melybe a pedagógusokat később vonják be. Ez az egyik első rendezvény minden tanévben, de számos program lesz idén is a gimnáziumban.

„Tele vagyunk versenyekkel, tele vagyunk Erasmus programokkal hála Istennek, utazásokkal. Egy ígéretes tanévnek nézünk elébe.” - emelte ki Varga Sz. Gábor igazgató.

A program pénteken ér véget. Osztályműsorok, tombola is vár még a fiatalokra, valamint kiderül, hogy kik nyerték meg a Vajda Napokat és ki szervezheti a következő évit. Elmaradhatatlan az elsősök avatója, valamint gólyabál is lesz.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

| 2024. ápr. 18. csütörtök 19:15 | Keszthely
Az Irinyi János Kémiaverseny és a Semmelweis Egészségverseny országos döntőjében is jól szerepeltek a diákok.
| 2023. dec. 13. szerda 17:05 | Keszthely
Országos és nemzetközi megmérettetéseken is a legjobbak között vannak a vajdások.
| 2023. nov. 22. szerda 14:56 | Keszthely
Az esemény célja, hogy a munka világának minél szélesebb skálájával ismerkedjenek meg a diákok.
| 2023. szep. 20. szerda 15:17 | Keszthely
A diákoknak számos nem mindennapi esettel kellett szembenézniük, 91%-os teljesítményt nyújtottak.
| 2023. aug. 30. szerda 15:31 | Keszthely
A szervezőknek az volt a célja, hogy megismertessék a várost, az iskolát az új tanuló.
X. évfolyam 9. szám
Megjelenés: 2024. május 10.
00:00
Képújság
06:00
Savaria Filmfesztivál
06:51
KREA TV
07:48
Göcsej filmfesztivál
08:00
08:30
Határtalan
09:00
Savaria Filmfesztivál
09:51
KREA TV
10:48
Göcsej filmfesztivál
11:00
11:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.